Spring
Gratis forsendelse, fri levering ved ordrer på 800kr: i øjeblikket ca.
 • Home>
 • klassiske taepper
 • Orientalske tæpper & klassiske tæpper

  196 Produkter

  196/196 Resultater

  Orientalske tæpper: Ren fascination

  Mange modeller kan beskrives som orientalske tæpper & klassiske tæpper. Denne kategori omfatter naturligvis orientalske tæpper, men også subtile designs som tæpper med border eller ensfarvede modeller af høj kvalitet, som ikke kaldes "klassisk-elegante" uden grund. I bund og grund er det dog ikke mindst op til ens egen smag, hvilket tæppe man anser for at være klassisk. Ikke desto mindre ønsker vi at tilbyde dig et stort udvalg af klassiske tæpper, så du har mulighed for at træffe et valg efter dine egne præferencer. Hos os finder du et vintagetæppe med et klassisk inspireret mønster såvel som subtile uldtæpper af høj kvalitet. I vores online shop kan du naturligvis filtrere og sortere klassiske tæpper efter farve, mønster, materiale og meget mere. På den måde kan du nemt finde klassiske tæpper i beige, modeller med blomstermønstre eller lavet af naturmaterialer som vores sisaltæpper. Indimellem spiller prisen selvfølgelig en stor rolle: Et håndknyttet orientalsk tæppe kan være prisen på en lille bil værd, men heldigvis kan du også finde billigere modeller her, så du ikke behøver at grave dybt i lommerne for at købe dit tæppe til en fornuftig pris.

  Orientalske tæpper

  Det orientalske tæppe er nok den mest kendte og mest populære form for klassiske tæpper. Udvalget er enormt og dækker alle typer tæpper, der stammer fra geografiske områder, der almindeligvis kaldes Orienten. Disse regioner omfatter nu om dage områder i Nordafrika, Mellemøsten og Centralasien. Et orientalsk tæppe kan fremstilles på mange forskellige måder og med forskellige materialer: vævet eller knyttet af uld, silke, bomuld eller hamp. Disse særlige detaljer afslører ofte mere om deres kvalitet og oprindelse, ligesom designet, der også varierer afhængigt af deres oprindelse. Et nordafrikansk berbertæppe ligner således et moderne shaggy tæppe med hensyn til vævning. Et persisk tæppe eller et iransk nomadetæppe imponerer derimod med sine rige farver, sine orientalske mønstre og sin eksotiske atmosfære. Ikke desto mindre har alle modellerne visse træk til fælles: de er omhyggeligt fremstillet i hånden med naturlige og værdifulde materialer. Desværre gør det orientalske tæpper uoverkommelige for mange. Men heldigvis tilbyder vi passende alternativer: Du kan vælge mellem fornuftige orientalske tæpper, men også modeller, som vi selv producerer på baggrund af klassiske orientalske designs. Disse er som regel maskinvævede med syntetiske fibre og er tilsvarende billigere end deres dyre modstykker. På grund af en robust forarbejdning og fremstilling med syntetiske fibre er vores orientalske tæpper meget plejelette og kan uden betænkeligheder anvendes de fleste steder. Det gør dem til alsidige møbler, der selv pynter i gangen i dit hjem i form af tæppeløbere. Da vi desuden tilbyder et stort udvalg med hensyn til forskellige former og størrelser, er tæpperne velegnede til mange boligområder, blandt andet også til soveværelset som sengetæppe, der normalt har et lille format.

  Traditionelle tæpper

  Traditionelle tæpper har længe været meget efterspurgte og giver nu endda kreativ inspiration til moderne tæpper og aktuelle indretningstrends med deres rige designs og mønstre. Mens traditionelle tæpper stadig fremstilles i hånden efter gammelkendte fremstillingsteknikker, er deres moderne pendanter for det meste tuftet eller vævet på maskine og ligner således andre tekstilprodukter, hvis produktion er blevet effektivt automatiseret i takt med industrialiseringen. Med hensyn til design er et traditionelt tæppe kendetegnet ved filigran ornamentale mønstre, blomster og dekorative borter; disse er tidløse og passer til enhver indretningsstil. Disse motiver er imidlertid ikke det eneste kendetegn ved traditionelle tæpper, da de rige, intense farver også er meget typiske for dem. Oprindeligt blev naturlige farvestoffer udvundet af f.eks. planterødder, som blev brugt til at give denne særlige form for tekstilindretning et særligt, farverigt udseende. I dag anvendes der oftere syntetiske farvestoffer, da disse er meget intense og samtidig meget billige. Derfor fås traditionelle tæpper nu i levende lyserøde og dæmpede pastelfarver, hvilket skaber et trendy antikt look i dit hjem.

  Klassiske orientalske tæpper - Guide

  Hvilke typer orientalske tæpper findes der?

  Orientalske tæpper kan klassificeres og opdeles på mange måder. En måde at klassificere på er efter stil: udover geometriske stilarter er der hovedsageligt arabeske, frorale, krumme eller endda figurative stilarter. En anden mulighed for klassificering er efter hovedfeltets mønster: Man skelner mellem medaljonmønster, feltmønster, gentagelsesmønster og tæpper med billedmotiver. Den mest almindelige klassifikation af tæpper er sondringen efter geografisk oprindelse. Hos benuta finder du orientalske tæpper af enhver slags:


  Hvordan renser jeg et håndknyttet orientalsk tæppe?

  Kun et rent orientalsk tæppe kan udfolde sin fulde pragt i et rum. Hvis dit orientalske eller persiske tæppe er meget snavset, bør du helt sikkert få det værdifulde tæppe renset professionelt. Det gælder selvfølgelig især for meget værdifulde, håndknyttede genstande, som du bør betragte som et kunstværk. Når alt kommer til alt, bør et dyrt maleri også renses og restaureres af en restauratør. Selv om professionelle rengøringsfirmaer fraråder det, er det bestemt muligt selv at få dit orientalske tæppe rent igen i tilfælde af mindre pletter og tilsmudsning. Så hvis du fravælger professionel tæpperensning, bør du overveje nogle vigtige punkter og rengøre dit klassiske tæppe med omhu og forsigtigt fjerne pletter fra tæppet: Vær særlig opmærksom på det anvendte materiale, især silketæpper er meget følsomme.

  Vi anbefaler på det kraftigste, at du får dine værdifulde tæpper renset professionelt.


  Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber orientalske tæpper?

  Om et orientalsk tæppe er håndknyttet, kan man se på forskellige kendetegn: For det første har et maskinknyttet tæppe som regel frynser på siden. Træk i en enkelt frynse, mens du observerer knuderne på bagsiden af det orientalske tæppe, som er på linje med denne frynse og forbundet med tæppet. Hvis de bevæger sig, når du trækker, er frynserne ikke syet på, og kædetråden danner frynserne gennem tæppet. Maskinknyttede tæpper er som regel fejlfri og fejlfrit ensartede. Et håndknyttet orientalsk tæppe vil altid have minimale variationer på grund af det store antal knuder pr. kvadratmeter. Så kig på bagsiden af det klassiske tæppe efter mønstre, der går igen, og se efter små variationer i farvesekvensen eller knuder, der har forskellige størrelser. Apropos størrelse, så har et håndknyttet tæppe ofte minimale størrelsesforskelle i længden eller bredden. Så tag et målebånd og mål siderne af tæppet. Et håndknyttet tæppe har betydelige forskelle i millimeterområdet. Når du køber et orientalsk tæppe, skal du også være opmærksom på tæppets oprindelse, som altid skal oplyses. Ægte orientalske tæpper kommer især fra Iran, Afghanistan, Rusland og Tyrkiet.

  Oplev hele udvalget af orientalske tæpper i vores tæppe-onlineshop.