Leveringstijd: i øjeblikket ca. 5-7 dage | Udvidet ret til retur: 60 dage | Hjælp & kontakt
CHRISTMAS SPECIAL | 20 % EKSTRA*
FÅ DIN RABATKODE NU

Klassiske tæpper

Varer 1-96 af 182

Side

Varer 1-96 af 182

  1. Find den rigtige tæppestørrelse

Side

Varer 1-96 af 182

Klassiske tæpper

Mange modeller kan betegnes som klassiske tæpper. Denne kategori omfatter orientalske tæpper, men også subtile designs som f.eks. tæpper med borter eller ensfarvede modeller af høj kvalitet, som med rimelighed også kaldes "klassisk elegante". Men grundlæggende er det en smagssag, om et bestemt tæppe opfattes som klassisk eller ej. Ikke desto mindre ønsker vi at tilbyde et bredt udvalg af klassiske tæpper, så du kan vælge en model, der opfylder dine personlige præferencer. Derfor finder du vintage tæpper dekoreret med klassisk inspirerede mønstre samt subtile uldtæpper af stor kvalitet blandt vores sortiment. På vores online shop har du også mulighed for at bruge forskellige filtre til at sortere klassiske tæpper efter farve, mønster, materiale og mange andre egenskaber. Indimellem er prisen også meget indflydelsesrig: Et håndknyttet orientalsk tæppe kan bestemt have værdien af en lille bil, men heldigvis kan du også finde tæpper til salg blandt vores sortiment - derfor behøver du ikke at bruge et stort beløb på det.

 

Orientalske tæpper

Det orientalske tæppe er nok den mest kendte og mest populære form for klassiske tæpper. Udvalget er enormt og dækker alle typer tæpper, der stammer fra geografiske områder, der almindeligvis kaldes Orienten. Disse regioner omfatter nu om dage områder i Nordafrika, Mellemøsten og Centralasien. Et orientalsk tæppe kan fremstilles på mange forskellige måder og med forskellige materialer: vævet eller knyttet af uld, silke, bomuld eller hamp. Disse særlige detaljer afslører ofte mere om deres kvalitet og oprindelse, ligesom designet, der også varierer afhængigt af deres oprindelse. Et nordafrikansk berbertæppe ligner således et moderne shaggy tæppe med hensyn til vævning. Et persisk tæppe eller et iransk nomadetæppe imponerer derimod med sine rige farver, sine orientalske mønstre og sin eksotiske atmosfære. Ikke desto mindre har alle modellerne visse træk til fælles: de er omhyggeligt fremstillet i hånden med naturlige og værdifulde materialer. Desværre gør det orientalske tæpper uoverkommelige for mange. Men heldigvis tilbyder vi passende alternativer: Du kan vælge mellem fornuftige orientalske tæpper, men også modeller, som vi selv producerer på baggrund af klassiske orientalske designs. Disse er som regel maskinvævede med syntetiske fibre og er tilsvarende billigere end deres dyre modstykker. På grund af en robust forarbejdning og fremstilling med syntetiske fibre er vores orientalske tæpper meget plejelette og kan uden betænkeligheder anvendes de fleste steder. Det gør dem til alsidige møbler, der selv pynter i gangen i dit hjem i form af tæppeløbere. Da vi desuden tilbyder et stort udvalg med hensyn til forskellige former og størrelser, er tæpperne velegnede til mange boligområder, blandt andet også til soveværelset som sengetæppe, der normalt har et lille format.

 

Traditionelle tæpper

Traditionelle tæpper har længe været meget efterspurgte og giver nu endda kreativ inspiration til moderne tæpper og aktuelle indretningstrends med deres rige designs og mønstre. Mens traditionelle tæpper stadig fremstilles i hånden efter gammelkendte fremstillingsteknikker, er deres moderne pendanter for det meste tuftet eller vævet på maskine og ligner således andre tekstilprodukter, hvis produktion er blevet effektivt automatiseret i takt med industrialiseringen. Med hensyn til design er et traditionelt tæppe kendetegnet ved filigran ornamentale mønstre, blomster og dekorative borter; disse er tidløse og passer til enhver indretningsstil. Disse motiver er imidlertid ikke det eneste kendetegn ved traditionelle tæpper, da de rige, intense farver også er meget typiske for dem. Oprindeligt blev naturlige farvestoffer udvundet af f.eks. planterødder, som blev brugt til at give denne særlige form for tekstilindretning et særligt, farverigt udseende. I dag anvendes der oftere syntetiske farvestoffer, da disse er meget intense og samtidig meget billige. Derfor fås traditionelle tæpper nu i levende lyserøde og dæmpede pastelfarver, hvilket skaber et trendy antikt look i dit hjem.

* Gælder for alle nye nyhedsbrevsabonnenter. Kuponen er gyldig i fire uger fra registrering. Ingen minimumsværdi for bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponer. Ingen cashback tilgængelig.