Leveringstijd: i øjeblikket ca. 5-7 dage | Udvidet ret til retur: 60 dage | Hjælp & kontakt
CHRISTMAS SPECIAL | 20 % EKSTRA*
FÅ DIN RABATKODE NU

Nepaltæpper

Varer 1-7 af 7

Varer 1-7 af 7

Varer 1-7 af 7

Tæpper fra Nepal

Nepaltæpper er relativt unge kunstværker sammenlignet med andre traditionelle tæpper, da håndværket med at knytte nepalesiske tæpper først for nylig blev bragt til Himalaya-området i 1959, da tibetanske flygtninge ankom til Nepal. Ligesom kelimtæpper og berbertæpper er disse traditionelle tibetanske tæpper oprindeligt blevet fremstillet af nomader og har tjent forskellige formål og er f.eks. blevet brugt som sidetæpper. Takket være en schweizisk hjælpeorganisation blev det tibetanske vævehåndværk videreført og gav anledning til nepalesiske tæpper med traditionelle tibetanske mønstre, dekoreret med smukke blomstermønstre og rige dyremotiver. Efterhånden blev disse motiver tilpasset den europæiske smag, og derfor blev deres designtræk mere enkle end deres klassiske udsmykning.Moderne nepalesiske tæpper

Da designet af nepalesiske tæpper er blevet moderniseret, ligner de nu kun meget lidt de traditionelt knyttede tibetanske tæpper. Ikke desto mindre er de meget populære på grund af deres enkle design. Når man taler om et moderne nepalesisk tæppe, henviser man normalt til det typiske nepalesiske design, som hovedsagelig er kendetegnet ved elegante kanter langs kanterne. Farven på disse passer normalt til det midterste område af Nepal-tæppet og indrammer smukt dets elegante, enkle design. Selv om disse moderne tæpper normalt har dæmpede toner, findes der også lyse røde eller blå nuancer i paletten, som tilføjer stor varme til din indretning, når de f.eks. anvendes i form af løbere eller runde tæpper. Det er derfor ikke overraskende, at stilen på et Nepaltæppe betegnes som klassisk og elegant - designet er trods alt meget afdæmpet og passer til alle indretninger uden at være overvældende.


Oplev billige Nepaltæpper online, herunder et stort væld af uldtæpper, hos benuta og berig dit hjem med dets klassiske charme!

* Gælder for alle nye nyhedsbrevsabonnenter. Kuponen er gyldig i fire uger fra registrering. Ingen minimumsværdi for bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponer. Ingen cashback tilgængelig.