Leveringstijd: i øjeblikket ca. 5-7 dage | Udvidet ret til retur: 60 dage | Hjælp & kontakt
CHRISTMAS SPECIAL | 20 % EKSTRA*
FÅ DIN RABATKODE NU

Kelimtæpper

Varer 1-55 af 55

Varer 1-55 af 55

Varer 1-55 af 55

Kelimtæppe

Kilimtæpper er et af de mest kendte og populære traditionelle fladvævede tæpper. Det fine håndværk, der ligger i at væve denne type tekstil, er blevet overleveret af nomadestammer gennem århundreder. Berbertæpper er en anden form for traditionelle tæpper, som også er blevet fremstillet af nomader. Oprindeligt er kelimtæpper blevet fremstillet i de geografiske områder Iran og Afghanistan, hvor de er blevet fremstillet ved hjælp af enkle redskaber som væve. Ligesom sisaltæpper er traditionelle kelimtæpper kendetegnet ved en fast, fladvævet overflade, hvilket giver dem en robust og let vedligeholdelsesvenlig tekstur. Således fandt de håndvævede tæpper en række forskellige anvendelsesmuligheder - de tjente både dekorative formål som vægophæng og praktiske funktioner som gulvbelægninger, tasker eller hestesadler.

 

Den lange tradition for vævning af kelimtæpper er blevet videregivet fra generation til generation, og der er oftest blevet fremstillet kelimtæpper med traditionelle geometriske mønstre. Dyr og planter var også meget udbredte motiver, da de var et billede af mange nomaders direkte omgivelser. Oftest var uld det primære materiale til kelimtæpper, da uldtæpper har gode varmeisolerende egenskaber og tager godt imod farvestoffer. Mens disse farver traditionelt var naturlige og blev fremstillet af planter og grøntsager, anvendes syntetiske farvestoffer oftere i dag, da de ikke falmer så hurtigt og giver løbere og tæpper strålende farver.Moderne kelimtæpper

Moderne kelimtæpper er inspireret af det traditionelle vævehåndværk og bringer et strejf af klassisk elegance ind i ethvert hjem. Selv om de nu ofte fremstilles med moderne teknikker og er designet med de nyeste farver, er elementer af de traditionelle motiver bevaret. Kelimtæpper udgør således en vigtig del af den etniske stil, der i øjeblikket er populær blandt indretningsinteresserede, da mønstre og farver i dette look er lige så populære som kelimtæpper. Da mange kelimtæpper har naturlige, jordnære toner, udstråler de en aura af ro og afslapning og skaber derved en harmonisk atmosfære, uanset om det er køkkentæpper eller tæpper til soveværelset.

* Gælder for alle nye nyhedsbrevsabonnenter. Kuponen er gyldig i fire uger fra registrering. Ingen minimumsværdi for bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponer. Ingen cashback tilgængelig.