Spring
Gratis forsendelse, fri levering ved ordrer på 800kr: i øjeblikket ca.
 • Home>
 • kelimtaepper
 • Kelim tæpper

  70 Produkter

  70/70 Resultater

  Kelimtæppe: tradition møder modernitet

  Kelimtæpper er blandt de klassiske eller orientalske tæpper og er opstået af nomadefolks århundredgamle håndværk. De er blandt de mest kendte og sandsynligvis mest populære orientalske fladvævede tæpper. Berbertæpper og Gabbeh-tæpper er også traditionelle tæpper, der ligesom kelimtæppet er designet af nomadefolk. Oprindeligt er kelimtæpper blevet fremstillet i de geografiske områder Iran og Afghanistan, hvor de er blevet fremstillet ved hjælp af enkle redskaber som væve. Ligesom sisaltæpper er traditionelle kelimtæpper kendetegnet ved en fast, fladvævet overflade, hvilket giver dem en robust og let vedligeholdelsesvenlig tekstur. Således fandt de håndvævede tæpper en række forskellige anvendelsesmuligheder - de tjente både dekorative formål som vægophæng og praktiske funktioner som gulvbelægninger, tasker eller hestesadler.

  Den lange tradition for vævning af kelimtæpper er blevet videregivet fra generation til generation, og der er oftest blevet fremstillet kelimtæpper med traditionelle geometriske mønstre. Dyr og planter var også meget udbredte motiver, da de var et billede af mange nomaders direkte omgivelser. Oftest var uld det primære materiale til kelimtæpper, da uldtæpper har gode varmeisolerende egenskaber og tager godt imod farvestoffer. Mens disse farver traditionelt var naturlige og blev fremstillet af planter og grøntsager, anvendes syntetiske farvestoffer oftere i dag, da de ikke falmer så hurtigt og giver løbere og tæpper strålende farver.

  Moderne kelimtæpper

  Moderne kelimtæpper er inspireret af det traditionelle vævehåndværk og bringer et strejf af klassisk elegance ind i ethvert hjem. Selv om de nu ofte fremstilles med moderne teknikker og er designet med de nyeste farver, er elementer af de traditionelle motiver bevaret. Kelimtæpper udgør således en vigtig del af den etniske stil, der i øjeblikket er populær blandt indretningsinteresserede, da mønstre og farver i dette look er lige så populære som kelimtæpper. Da mange kelimtæpper har naturlige, jordnære toner, udstråler de en aura af ro og afslapning og skaber derved en harmonisk atmosfære, uanset om det er køkkentæpper eller tæpper til soveværelset.

  Sådan styler du kelimtæpper korrekt

  Et kelimtæppe bringer den trendy etniske stil ind i dit hjem. Ofte i farverne rød, brun og orange, og de bringer varme og hygge ind i dit rum. Vælg et kelimtæppe i bomuld til soveværelset for at starte dagen på en blød og hyggelig måde. Gulvtilbehør med frynser ser godt ud i entreen - de gør dit indgangsparti venligt og livligt. Og hvad med en cremefarvet kelim i stuen i et stort format på f.eks. 300x400 cm? Der er ingen grænser for designet. Du kan lege med både farver, former og mønstre. Gå på opdagelse online:

  • Legesyge kelimtæpper med frynser

  • Moderne tæpper i beige, creme og brun

  • Klassiske kelimstilarter i rød, orange og gul

  • og mange flere flotte looks!