Leveringstijd: i øjeblikket ca. 5-7 dage | Udvidet ret til retur: 60 dage | Hjælp & kontakt
CHRISTMAS SPECIAL | 20 % EKSTRA*
FÅ DIN RABATKODE NU

Persertæpper

Varer 1-37 af 37

Varer 1-37 af 37

Varer 1-37 af 37

Persiske tæpper

Persiske tæpper har beriget vores interiør med mange farver og indviklede mønstre i tusindvis af år. Ud over deres meget imponerende design udmærker de sig også ved deres fine materialer, som giver disse kunstneriske gulvbelægninger en fantastisk tekstur. Persiske tæpper er desuden kendetegnet ved en ekstraordinær kvalitet takket være den veletablerede persiske tæppevævekunst, som kan se tilbage på en lang erfaring og frembringer produkter af højeste håndværksmæssige kvalitet. På grund af deres motivrigdom, solide egenskaber og holdbare tekstur er persiske tæpper meget efterspurgte i hele verden. Oprindeligt blev de fremstillet af nomadiske stammer, som brugte deres håndværk til en række forskellige formål. Da kunsten og håndværket med at væve persiske tæpper afspejler disse folks historie og kultur, kan de nu betragtes som gamle arvestykker, der giver klassisk elegance til enhver bolig.

 

Traditionelle persiske tæpper blev oprindeligt fremstillet i forskellige regioner i Persien. Selv om folk med forskellige stammeoprindelser har boet i dette land i århundreder, blev det officielle navn erstattet af Iran i 1936 og repræsenterer nu en af de ældste oprindelser af traditionelle tæpper. Generelt blev persiske tæpper vævet i hånden og klassificeret efter deres knudetæthed, som henviser til antallet af knuder pr. overfladeareal og normalt måles i knuder pr. kvadratmeter. En meget høj knudetæthed indikerer en tidskrævende fremstilling, en overlegen kvalitet og dermed en høj værdi af stoffet.Persiske tæpper fremstillet af uld og silke

Naturfibre som uld og silke er blevet anvendt til bunken på persiske tæpper i tusindvis af år, da disse fibre er særligt robuste, rengøringsvenlige og holdbare. Takket være deres finhed kan de bearbejdes solidt og er endda velegnede til alle former for farvestoffer. Rankende mønstre, blomstermotiver og menneskefigurer er populære mønstre, som ikke kun pryder persiske tæpper, men også en række vintage-tæpper, der ofte betragtes som den moderne variant af persiske tæpper. Ziegler-tæppernes design er også inspireret af disse og er derfor ofte dækket af udførlige rankeformer og elegante borter. Mens deres intense farver ligner dem fra boho-tæpper, findes deres robuste karakteristika også i moderne uldtæpper og gør dem særligt autentiske.Nain-tæpper og Isfahan-tæpper

Persiske tæpper er normalt opkaldt efter deres fremstillingsområde, også kaldet proveniens, eller efter de etniske grupper, der fremstiller dem. Særlige motiver, tæppemønstre og farver definerer hver enkelt regional eller stammemæssig oprindelse og bidrager i høj grad til den mangfoldige rigdom af persiske tæpper. Nain-tæpper og Isfahan-tæpper stammer fra et af de mest kendte områder for tæppevævning, nemlig Isfahan-provinsen i det centrale Iran. Ligesom andre persiske tæpper er Nain-tæpper og Isfahan-tæpper kendetegnet ved et særligt højt antal knuder, som er vævet af uld- eller silkefibre.

 

Oplev hele udvalget og de kunstneriske designs af persiske tæpper online hos benuta og tilføj en elegant atmosfære til dit hjem med disse traditionelle skatte fra Orienten.

* Gælder for alle nye nyhedsbrevsabonnenter. Kuponen er gyldig i fire uger fra registrering. Ingen minimumsværdi for bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponer. Ingen cashback tilgængelig.