Leveringstijd: i øjeblikket ca. 4-6 dage | Udvidet ret til retur: 60 dage | Hjælp & kontakt
Black Friday Sale | 25 % rabat på alt*
med kode: BLACK25
00Tage 00Std 00Min 00Sek

Den rette placering af tæppet


Sådan vælger du størrelse

Det er ikke altid nemt at vælge det rigtige tæppe, fordi farven, mønstret og strukturen i tæppet påvirker atmosfæren i rummet meget forskelligt. Da tæppets størrelse, form og placering også er vigtig for det stilistiske udtryk, har vi undersøgt dette emne mere i dybden.

Sådan vælger du størrelse

Spørgsmålet om den rigtige størrelse på tæppet, kan ikke besvares i generelle vendinger, da det afhænger af, hvorfor du køber et tæppe:

 • Hvilken funktion har rummet?
 • Hvor stort er rummet?
 • Hvor og hvordan er møblerne placeret?

Når de vælger størrelsen på tæppet, bruger mange deres visuelle dømmekraft. Hvis tæppet er for lille forsvinder det dog i rummet og ser alt andet end harmonisk ud. Men selv et stort tæppe er ikke ideelt til alle rum, da rummet hurtigt kan virke overfyldt og ude af proportioner. Hvis du er i tvivl er det bedre at vælge et lidt større tæppe.

Vi giver dig nogle tips til, hvordan du finder den optimale tæppestørrelse.

For at bestemme den korrekte tæppestørrelse anbefales det at måle det område, som tæppet skal dække på forhånd.

For at gøre det bør møblerne arrangeres, som de senere placeres på tæppet. På den måde kan bredden og længden på det nye tæppe let måles op. Kanten af tæppet kan markeres på gulvet med malertape eller aviser, så du får et godt overblik over det område, det nye tæppe ville dække med den placering.

Vigtigt: Test malertapen på et diskret sted på forhånd for at sikre dig, at den ikke efterlader mærker!

Tæppestørrelse til stuen

Et tæppe til stuen kan bruges til at definere opholdsarealer og til at samle siddemøbler i en enhed. Der findes forskellige typer tæpper: runde tæpper, firkantede og rektangulære. Tæppet skal mindst være lige så bredt som sofaen, men ideelt være 40-60 cm bredere end sofaen på begge sider.

 1. Et rummeligt sofahjørne kan fremhæves af et stort, hyggeligt tæppe – et shaggy tæppe giver en meget blød overflade og skaber en perfekt hyggezone. Det giver mening at placere alle siddemøblerne helt inde på tæppet.
 2. Hvis stuen er lidt mindre, skal tæppet være forholdsmæssigt mindre, og det er kun forbenene på siddemøblerne, der skal placeres på tæppet.
 3. I små rum anbefales det også at lægge tæppet direkte foran sofaen. Kun et par møbler, såsom et sofabord, skal placeres direkte på tæppet.

Placering af tæppe i soveværelset

Tæpper i soveværelset skaber en hyggelig stemning og hjælper med at holde fødderne varme, når du står ud af sengen. Størrelsen på tæppet i soveværelset afhænger primært af rummets størrelse, men sengens bredde er også vigtig, når du vælger et tæppe.

 1. Har du et stort soveværelse og vil gerne følge dig helt tilpas? Så bør du placere sengen og natbordene helt oppe på tæppet. En ensartet bred kant på alle sider af sengen giver en særlig harmonisk effekt – bredden på natbordet kan fungere som en rettesnor.
 2. Til et lille soveværelse skal du vælge et mindre tæppe. Mens natbordene bør placeres på gulvet, kan sengens forben placeres på tæppet, så sengen er omgivet langs kanten.
 3. Løbere og små tæpper placeret lige foran sengen er et dejligt alternativ. De fås i forskellige størrelser og kan placeres på alle sider af sengen eller kun den ene. Størrelsen på tæppet afhænger også af størrelsen på sengen.

Tæppestørrelse til spisestuen

Et tæppe til spisestuen bør vælges efter spisebordets størrelse, så spisepladsen er indrammet. Fladvævede tæpper, såsom et sisaltæppe, er bedst egnede til dette formål. De giver stolene mulighed for at glide henover det og giver let adgang til spisebordet.

 1. For maksimal komfort skal der være plads til alle stolene i spisegruppen på tæppet. Spiseborde med plads til op til otte personer skal derfor placeres på tæpper, der måler mindst 240x340 cm.
 2. Hvis spisegruppen består af omkring seks spisestole, er et tæppe på 160x230 cm eller 200x290 cm tilstrækkeligt. Igen skal det bemærkes, at stolebenene ikke skal stå direkte på kanten af tæppet.
 3. Hvis formen på bordet afspejles i formen på spisestuens tæppe, giver det et særligt harmonisk, samlet billede af spisestuen. Det er her et rundt spisebord på et rundt tæppe virkelig kommer til sin ret.

Størrelse på løbere

Størrelsen og formen på et tæppe i en gang skal være baseret på de respektive dimensioner af rummet. Det altafgørende er dog, at hoveddøren kan åbnes uden problemer. Du kan beregne den optimale størrelse til dit tæppe i gangen med en simpel tommelfingerregel, før du køber: Træk ca. 1,20 meter fra gangens længde. Der skal også være ca. 15-20 cm plads til siderne, så tæppet ikke "gnider mod" noget. Undgå at placere møbler på tæppet i gangen for at skabe et harmonisk, indbydende indgangsparti. Sisal- og jutetæpper såvel som syntetiske fibertæpper er ideelle til en gang med megen gennemgang.

 1. Da de fleste korridorer er smalle og langstrakte, er en løber det mest populære valg til et indgangsparti. Typisk er størrelserne 70x250 cm eller 80x300 cm. De er normalt også velegnede til smalle køkkener.
 2. Du kan også lægge flere løbere efter hinanden, hvis du har en særlig lang gang, så rummet ikke ser endnu længere ud. Vær opmærksom på at vælge ensartede modeller.
 3. Hvis din lejlighed har et særlig rummeligt indgangsparti, kan du også vælge andre tæppeformer. Runde eller firkantede tæpper er for eksempel populære til en bred gang. Det samme gælder dog her: Anbring ikke møbler på tæppet, og hold altid afstand til hoveddøren og siderne.

Koncept til hjemmet

Hvis du placerer tæpper korrekt, vil du være i stand til at skabe et gennemtænkt koncept til hjemmet og være i stand til at skelne forskellige anvendelsesområder fra hinanden – og dermed sikre varm hygge i hvert eneste rum – uanset om du designer terrassen eller møblerer stuen. Smukke tæppeteknikker, såsom et langhåret tæppe, tilføjer også noget specielt og skaber en hjemlig atmosfære.

Tæppeinspiration

Din benuta Style Team

*Offerten udløber tirsdag, 29.11.2022 kl. 12.00. Tilbuddet gælder på hele sortimentet i benuta-netbutikken. Undtaget er tæppepuder og varer fra tredjeparts mærker Brink & Campman, Harlequin, Scion, Ted Baker, Wedgewood Home, Wedgewood, Morris & Co, Orla Kiely og Sanderson. Ingen minimum ordreværdi. Kan ikke kombineres med andre værdikuponer eller rabatkoder.