Spring
Gratis forsendelse, fri levering ved ordrer på 800kr: i øjeblikket ca.

Sådan vælger du størrelse

Den rette placering af tæppet

Det er ikke altid nemt at vælge det rigtige tæppe, fordi farven, mønstret og strukturen i tæppet påvirker atmosfæren i rummet meget forskelligt. Da tæppets størrelse, form og placering også er vigtig for det stilistiske udtryk, har vi undersøgt dette emne mere i dybden.

Sådan vælger du størrelse

Spørgsmålet om den rigtige størrelse på tæppet, kan ikke besvares i generelle vendinger, da det afhænger af, hvorfor du køber et tæppe:

  • Hvilken funktion har rummet?

  • Hvor stort er rummet?

  • Hvor og hvordan er møblerne placeret?

Når de vælger størrelsen på tæppet, bruger mange deres visuelle dømmekraft. Hvis tæppet er for lille forsvinder det dog i rummet og ser alt andet end harmonisk ud. Men selv et stort tæppe er ikke ideelt til alle rum, da rummet hurtigt kan virke overfyldt og ude af proportioner. Hvis du er i tvivl er det bedre at vælge et lidt større tæppe.Vi giver dig nogle tips til, hvordan du finder den optimale tæppestørrelse.

For at bestemme den korrekte tæppestørrelse anbefales det at måle det område, som tæppet skal dække på forhånd.

For at gøre det bør møblerne arrangeres, som de senere placeres på tæppet. På den måde kan bredden og længden på det nye tæppe let måles op. Kanten af tæppet kan markeres på gulvet med malertape eller aviser, så du får et godt overblik over det område, det nye tæppe ville dække med den placering.

Vigtigt: Test malertapen på et diskret sted på forhånd for at sikre dig, at den ikke efterlader mærker!

Tæppestørrelse til stuen

Placering af tæppe i soveværelset

Tæppestørrelse til spisestuen

Størrelse på løbere

Koncept til hjemmet

Hvis du placerer tæpper korrekt, vil du være i stand til at skabe et gennemtænkt koncept til hjemmet og være i stand til at skelne forskellige anvendelsesområder fra hinanden – og dermed sikre varm hygge i hvert eneste rum – uanset om du designer terrassen eller møblerer stuen. Smukke tæppeteknikker, såsom et langhåret tæppe, tilføjer også noget specielt og skaber en hjemlig atmosfære.

For at sikre, at tæpper, der nu er placeret korrekt, bevarer deres charme og glans, skal du vide, hvordan du vedligeholder og renser dem korrekt. Du bør tage et kig på vores blogindlæg om tæpperensning.

Dit benuta Style Team

Køb nu