Spring
Gratis forsendelse, fri levering ved ordrer på 800kr: i øjeblikket ca.

Tæpperensning gjort let

Vejledning

Tæpper bliver hurtigt snavsede, så det er vigtigt, at du ved, hvordan du renser dit tæppe. Ud over kende til de grundlæggende principper for tæpperens er det vigtigt at være opmærksom på materialet: Hvis du vil rense et uldtæppe, er metoden forskellig fra den, som du skal bruge til at rense tæpper i syntetiske fiberdesign. Vi viser dig, hvordan du renser, plejer og fjerner pletter fra dit tæppe.

Indhold

» Sådan plejer du dit tæppe: grundlæggende regler

» Sådan fjerner du pletter: tæpperensemidler og husholdningsremedier

» Tæppematerialer: Sådan gør du dem rent

Sådan plejer du dit tæppe: grundlæggende regler

Lad os starte med den basale tæppepleje, som kan opdeles i to kategorier: grundrens- og dybderens af dit tæppe.

1) Grundlæggende rengøring

 • Regelmæssig støvsugning

Hvor ofte du bør støvsuge dit tæppe afhænger af dets tilstand og brug. I rum med meget trafik, såsom entre, spisestue eller opholdsstue, anbefaler vi, at du støvsuger tæppet hver dag. I soveværelset er en gang om ugen tilstrækkeligt. Husk også bagsiden af tæppet. Hvis nødvendigt, kan du selvfølgelig støvsuge oftere. Er du allergiker, er der nogle særlige forholdsregler, som du bør huske på, når du støvsuger.

 • Bank, rystning, og frisk luft

Ideelt set bør tæpper bankes en gang om året. Sådan fjerner du dybsiddende snavs. Det er bedst at bruge en tæppebanker. Læg derefter tæppet ud i den friske luft for at fjerne ubehagelige lugte. Bemærk: Dette gælder ikke tæpper i viskose, da denne type fiber er særligt følsom. Hvis du banker tæpper i viskose, kan fibrene tage skade.

2) Rengøring i dybden

Vi anbefaler, at du lader en fagmand rense dit tæppe hvert tredje til femte år. Hvis fabrikanten har oplyst, at dit tæppe kan vaskes, kan du selv rense det. Tip: Hvis du ikke kan vaske dit tæppe, kan du også få det rent igen med et rengøringsmiddel.

Rengøring af tæppe med høj lang luv

På grund af deres lange fibre og luftige struktur sætter snavs og støv sig hurtigere fast på tæpper med lang luv end i fladvævede design. Regelmæssig rengøring og pleje er derfor særlig vigtig ved denne type tæpper Sådan gør du:

 • Det er bedst at forebygge : Placer ikke dit tæppe med lang luv i trafikerede rum såsom spisestuen eller køkkenet.

 • Støvsug dit langluvede tæppe grundigt mindst en gang om ugen for at holde det flot og luftigt. Støvsug forsigtigt, og brug ikke en roterende opretstående støvsuger.

 • Hvis du har placeret tunge møbler på dit tæppe, kan luven efter et stykke tid blive trykket flad. For at forhindre dette anbefaler vi, at du roterer luven regelmæssigt. Hvis bunden på dit langluvede tæppe ikke længere er luftig, kan du rejse den igen med en naturlig børste. Børst mod luvens retning. En damprenser kan også hjælpe. For at undgå at beskadige dit tæppe anbefaler vi dog, at du lader det rense af en fagmand.

Sådan fjerner du pletter: tæpperensemidler og husholdningsremedier

Vi anbefaler, at du altid bruger et tæpperensemiddel, når du fjerner pletter på tæpperne derhjemme. Med deres kraftfulde formel er disse rensemidler specielt udviklet til brug på tæpper og er derfor særligt skånsomme på farver og stoffer. Takket være de specielle applikatorer og børster er pletfjerneren også effektiv og skånsom mod dit tæppe. Uanset om du skal fjerne kaffepletter, fedt, der er landet på dit tæppe, eller du skal fjerne rødvinspletter, så er et tæpperensemiddel din redning.

Tip: Kontrollér altid først, at tæpperensemidlet er egnet til dit tæppe. Tæpper i viskose, silke, fløjl eller fløjlsbuk er særlig sarte. Det er bedre at bringe disse tæpper til en specialist i tæpperensning.

Rengøring af tæppet med husholdningsremedier

Har du ikke et tæpperensemiddel? Husholdningsremedier bruges ofte til at behandle pletter. Deres effektivitet afhænger dog tæppematerialet og typen af pletter, så de hjælper ikke altid. Vi anbefaler derfor klart efterbehandling med et tæpperensemiddel eller efterfølgende rengøring udført af en fagmand.

Tip: Du kan forbehandle mange pletter med lidt mineralvand. Bare kom lidt vand på pletten. Dup derefter forsigtigt vandet væk med en klud. Brug et tæpperensemiddel, hvis pletten stadig er synlig. Tæpper i viskose eller lyocell er vandfølsomme, så her kan du ikke bruge mineralvand.

Rengøring af tæpper med husholdningsremedier: 3 tips

 • Handl hurtigt: det er betydeligt sværere at fjerne gamle pletter fra tæppet end friske pletter.

 • Dup i stedet for at gnide: for at undgå at gnide pletten endnu dybere ned i stoffet, anbefaler vi at duppe frem for at gnide, når du fjerner pletten. Gå altid frem i retningen udefra og ind.

 • Brug en farveægte klud: så forhindrer du misfarvning af tæppet. Sørg for at teste kluden og remedierne på et usynligt sted, før du bruger dem.

Tæppematerialer: Sådan rengør du dit tæppe

Hvert tæppe kræver forskellig pleje. Derfor er det vigtigt, at du kender dit tæppe godt og ved, hvilket materiale det er fremstillet af. Det kan du nemt finde ud af på etiketten på bagsiden.

Materialerne er følgende:

» Rengøring af tæppe i uld

» Rengøring af jute- og sisaltæpper

»Rengøring af tæppe i bomuld

»Rengøring af tæppe i viskose og lyocell

»Rengøring af tæppe i syntetisk fiber

» Rengøring af tæppe i blandede fibre

 • Uldtæppe Bent Cremehvid
 • Jute tæppe Jork

Rengøring af tæppe i bomuld

Du kan vaske mange af vores bomuldsdesigns i vaskemaskinen. Vaskbare tæpper er særligt praktiske til børneværelser. På etiketten kan du se anvisninger for, hvordan du plejer dit tæppe, og om dit bomuldstæppe kan vaskes i hånden eller i vaskemaskinen. Er du i tvivl, så anbefaler vi, at du lader tæppet rense af en specialist i tæpperensning.

 • Bomuld tæppe Isla Beige
 • Vaskbart bomuldstæpper Naomi & Oslo
 • Viskosetæppe Pearl Lysegrå
 • Tæppe Mara

Rengøring af tæpper i blandede fibre

Hvis du har et tæppe lavet af blandede fibre (f.eks. uld og polyester), anbefaler vi altid, at du er opmærksom på plejevejledningen for de anvendte materialer. Tag dit tæppe til en specialist i tæpperensning, hvis du er i tvivl.

Konklusion: Disse tips vil holde dit tæppe friskt

Ønsker du selv at rense dit tæppe, er det vigtigt, at du kender materialet. Følg også de grundlæggende regler for tæpperens og pleje som støvsugning, bankning og vask af dit tæppe. Brug altid et professionelt tæpperensemiddel, og lad dit tæppe rense regelmæssigt af en specialist. Så der er ingen hindringer for et strålende tæppe!

Dit benuta Style Team

Køb nu