Leveringstijd: i øjeblikket ca. 5-7 dage | Udvidet ret til retur: 60 dage | Hjælp & kontakt
CHRISTMAS SPECIAL | 20 % EKSTRA*
FÅ DIN RABATKODE NU

Vejviser


Reduktion af energiomkostningerne med tæpper

Varmeudgifterne stiger - men hvordan kan du reducere dine egne omkostninger? Især i dårligt isolerede lejligheder og huse er det vigtigt at træffe enkle og billige besparelsesforanstaltninger denne vinter. Vi viser dig, hvordan du kan spare på dine varmeudgifter ved hjælp af gulvtæpper.

Reducere varmeudgifterne: Sådan fungerer det

For at holde dine varmeudgifter så lave som muligt er det vigtigt, at du opvarmer effektivt. Men hvad betyder det egentlig? Opvarmning handler først og fremmest om at holde kold luft ude og varm luft inde. En stor del af den varme, der genereres af varmesystemet, går dog tabt, især gennem vinduer, ydervægge eller døre. Og gulvet er også en rigtig varmedræber, da det er ansvarlig for mere end 10 % af varmetabet.

Hvordan kan tæpper hjælpe med at spare på varmeudgifterne?

En stor del af den energi, der bruges til opvarmning, går tabt gennem dårligt isolerede gulve. Især i opholdsrum i stueetagen eller over rum, der ikke opvarmes særlig meget, skal du varme mere og længere for at holde temperaturen i rummet konstant varm. Resultatet: dine varmeudgifter stiger kraftigt! Et forholdsvis billigt og billigere alternativ til at reducere varme- og energitab gennem gulvet er tæpper. Det er ikke underligt, at folk i lande med særligt lange, hårde og kolde vintre har brugt tæpper som isolering mod varmetab i tusindvis af år - uanset om de er på gulvet eller på væggen!

1) Psykologisk effekt

Rum med tæpper opfattes generelt som hyggeligere og ifølge European Carpet Association (ETG) endda to grader varmere. Med et tæppe kan du skrue ned for varmen uden at fryse, fordi du føler, at rummet er varmere, end det i virkeligheden er. Og da en reduktion på kun to grader allerede sænker varmeudgifterne med ca. 12 %, sparer du også en del.

2) Varme fødder, varm følelse

Vi mister det meste af vores egen kropsvarme gennem vores fødder. Så hvis dine fødder er kolde, bliver du hurtigere kold. Som følge heraf skal du tænde for varmen meget tidligere end nødvendigt. Ud over tøfler kan et tæppe være en hjælp. Den beskytter dine fødder mod det kolde gulv og hjælper dig med at holde en konstant kropstemperatur.

3) Varmeisolerende effekt af tæpper

Tæpper lagrer varmen ca. 10-12 % bedre end hårde gulve. De er derfor en omkostningseffektiv måde at reducere varmetab forårsaget af kold luft, der trænger ind gennem gulvet. Som følge heraf holder de den varme rumtemperatur længere og bedre.

Varmeisolering gennem tæpper

1) Tæppets materiale

Især uld udmærker sig ved sine varmeisolerende og isolerende egenskaber. Uldtæpper er derfor den bedste løsning til at isolere varmen i dit hjem og dermed reducere dine varmeudgifter. Uanset om det er til tøj, tæpper, tæpper eller som isolerende materiale: Naturproduktet har været brugt i tusindvis af år til varmeisolering. Og det er naturligvis ikke uden grund.  

Uldfibre har mange hulrum, hvorigennem de absorberer, lukker tæt inde og lagrer den omgivende varme. På grund af deres særlige struktur danner fibrene luftlommer, der skaber en termisk barriere. Uldfibrene afgiver derefter gradvist den lagrede varme tilbage til rummet, så det holdes varmt. Men uld kan ikke kun lagre varme fra luften i rummet. Takket være sine temperaturregulerende egenskaber virker det kølende på varme dage og forhindrer dermed, at dine rum bliver for varme. Det gør den til en allround-automat til dit hjem, som kan bruges hele året rundt.

Samtidig er naturproduktet særligt åndbart. Takket være sin karakteristiske tekstur kan uldfibrene absorbere omkring en tredjedel af deres egen vægt i fugt og afgive den kontrolleret tilbage til omgivelserne uden at miste deres varmeregulerende evne. Ved ikke blot at lagre fugten, men også ved at frigive den, er uldfibrene modstandsdygtige over for skimmelsvamp. I kombination med fiberens høje naturlige fedtindhold og dens flageagtige, vandafvisende struktur behøver du derfor slet ikke at bekymre dig om fugt og skimmelvækst.

Uldtæpper

Alternativet: tæpper af syntetiske fibre

Det kan betale sig at investere i uldtæpper, og ikke kun på grund af deres unikke evne til at isolere og varmeisolere.Du kan naturligvis også vælge et tæppe af syntetiske fibre. Du skal dog sørge for at vælge en model med en særlig høj og tæt luv for at få den bedst mulige varmeisolering.

2) Tæppets størrelse

Vælg store tæpper, der dækker hele gulvet, for at maksimere den varmeisolerende effekt. Alternativt kan du bruge mange mindre tæpper, der er placeret tæt på hinanden.

3) Tæppets tyngde og tæthed

Vi anbefaler også et tykkere tæppe med en særlig høj og tæt luv for at opnå den bedst mulige isolering. Hvis du allerede har et tyndere, fladvævet design derhjemme, anbefaler vi, at du lægger en isolerende eller opvarmet pude under tæppet. Et stilfuldt alternativ er et Layering Look.

 

Hold varmen med tæpper

De rigtige tæpper kan hjælpe dig med at opvarme dit hjem effektivt i den kolde årstid og spare ikke kun dine penge, men også miljøet. Selv om du har gulvvarme, er det værd at investere i et hyggeligt design i vintermånederne, fordi tæpper har en positiv effekt på vores generelle velbefindende. Du kan finde mere inspiration, tips og tricks på vores blog.

Din benuta Style Team

* Gælder for alle nye nyhedsbrevsabonnenter. Kuponen er gyldig i fire uger fra registrering. Ingen minimumsværdi for bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponer. Ingen cashback tilgængelig.